Het huren van een wagen kan heel goed voor je uitpakken. Je reist in je eigen tijd en op je gemak rond in een model auto naar jouw keuze. Misschien ben je financieel nog niet in aan toe om je droom auto te kopen. Gelukkig kan je door de mogelijkheid van huren toch een beetje die droom beleven. Hoe voorkom je echter dat deze droom uitmondt in een nachtmerrie? Dat doe je door je goed te laten informeren.

Een bedrijf mag jou geen misleidende informatie verkopen over het product of de dienst die zij aanbieden. Wat wel kan gebeuren is dat je niet voldoende wordt verteld erover. Het achterwege laten van informatie kan een bewuste handhaving zijn. Maar het kan ook dat u niet voldoende interesse heeft getoond voor kennis omtrent de dienst omdat je misschien verwacht dat alles wel goed komt. Toch is het nodig om de documentatie na te gaan om onvoorziene kosten te voorkomen.

Voorkom onvoorziene kosten

Er zijn verschillende manieren waarop je te maken krijgt met onvoorziene kosten. Het kan dat je je huurcontract niet goed heb doorgenomen of geen aandacht heb besteed aan de kleine lettertjes. De verzekering is één van de dingen waaraan je zeker aandacht moet besteden. Ga bijvoorbeeld na of je een ruime dekking hebt die jou ervoor behoedt om achteraf in de kosten gejaagd te worden. Internationale auto verhuurbedrijven zoals Sunny Cars bieden daarom een all-inclusive pakket aan.

Een ander punt dat ook niet mag vergeten worden is de benzine of tank-regeling. Er wordt gezegd dat de Full-Empty (met volle tank wegrijden-en leeg terug brengen) regeling helemaal niet zo voordelig is als het lijkt. Aangeraden wordt om liever te gaan voor de Full-Full regeling. Een ander regeling waaraan je ook onnodig geld kan verliezen is het betalen voor een navigatiesysteem. Dit kan je natuurlijk gratis regelen op je telefoon of ouderwets met een kaart verhelpen.

Wees niet te bescheiden

Bescheidenheid in de zin van het huren van een te kleine of zuiniger auto kan jou juist duur komen te staan. Het kan gebeuren dat je bij het afhalen moet gaan upgraden. Ook hiervoor worden er extra kosten in rekening gebracht. Je zou ook problemen kunnen krijgen met de motor van een kleine auto indien je tijdens je vakantie bergachtige of andere moeilijke plekken moet bezoeken. Ga dan liever voor een ruimere wagen. Tips: Anwb.nl.

Indien het staan in lange rijen niet voor jou is weggelegd, is het ook raadzaam om te kiezen voor een premium pakket dat dit voorkomt. Gemak dient nou eenmaal de mens. Waarmee je ook zeker niet al te bescheiden kan zijn is het achterwege houden van je creditcard informatie. Het is bijna overal onmogelijk om zonder dit een huurcontract af te sluiten. Voor verdere informatie kan je kijken op Anwb.nl en radar.avrotos.nl.

Kennis maakt macht

Hoe beter je je laat informeren over een zaak, hoe groter je kans van slagen is. Bespreek dus van tevoren wat de huurvoorwaarden zijn. Vergeet ook niet om je huurcontract goed door te nemen. Ter voorbereiding kan je ook alvast op de website van het huurbedrijf enkele zaken doornemen. Het advies is daarom om liever in zee te gaan met een Nederlands of internationaal auto verhuurbedrijf, om een taalbarrière te voorkomen.