Milaan, de hoofdstad van Lombardije, heeft 1,3 miljoen inwoners. Het is de grootste industriële stad van Italië. Het is een magnetisch punt voor ontwerpers, kunstenaars, fotografen en modellen. Het oude stadscentrum van Milaan heeft hoge interessante gebouwen en palazzo’s, reden waarom zoveel mensen van over de hele wereld de stad van glamour willen zien. De winter in Milaan is relatief zacht maar mistig, met temperaturen van nul tot 8 graden Celsius. De zomer kan erg vochtig zijn met korte onweersbuien met temperaturen van 14 tot 29 graden.

Bezienswaardigheden in Milaan

De eerste aanrader is de enorme kathedraal van Santa Maria Nascente, door de plaatselijke bevolking “Il Duomo” genoemd, is een van ‘s werelds grootste en de prachtigste kerken, het ultieme voorbeeld van de flamboyante gotische stijl. Het begon in de 14e eeuw, maar de façade werd pas in het begin van de 19e eeuw voltooid. Een tweede mooie bezienswaardigheid in Milaan is de gotische bakstenen kerk van Santa Maria delle Grazie. De bouw begon omstreeks 1465 en de enorme zeszijdige koepel in de vroeg-renaissancestijl werd ontworpen door Bramante.

Daarnaast is er nog de grote Galleria Vittorio Emanuele II vormt de ene kant van de Piazza del Duomo en opent aan de andere kant naar Piazza della Scala. De Galleria Vittorio Emanuele II werd ontworpen door Giuseppe Mengoni en gebouwd tussen 1865 en 1877. Het Castello Sforzesco, in handen van de Visconti en de Sforza-families die Milaan regeerden van 1277 tot 1447 en van 1450 tot 1535. Het Civico Museo Archeologico (Archeologisch Museum) kunt u de overblijfselen van Romeins Milaan bewonderen.

  • Il Duomo
  • Santa Maria delle Grazie
  • Galleria Vittorio Emanuele II
  • Castello Sforzesco
  • Civico Museo Archeologico

Bezienswaardigheden net buiten Milaan

Naast de bezienswaardigheden in de stad zijn er ook veel mogelijkheden voor daguitstappen wanneer je je in Milaan bevindt. Pavia is een middeleeuws stadje 35 km van Milaan. Het is bekend om zijn renaissance monumenten en ongeveer 100 middeleeuwse torens. Bergamo ligt in Lombardije. Het is een ommuurde stad uit de oudheid en is vooral bekend om zijn immense natuurlijke schoonheid. Het is slechts een paar uur rijden van Milaan. De schilderachtige stad bevat muren die zich uitstrekken over bijna 5 km en ook vintage gebouwen, kerken, kathedralen en paleizen.

Bellagio wordt gerekend tot de mooiste merensteden van Italië. Gelegen aan een schiereiland dat het Comomeer in tweeën verdeelt, is Bellagio een lust voor het oog en staat het bekend als de ‘Parel van het Comomeer’. Met uitgestrekte tuinen, vintage kerken, winkels en restaurants, is Bellagio een van de beste opties voor dagtochten vanuit Milaan. Een ander plekje is Franciacorta. Als het een van de vele dagtochten is die je vanuit Milaan neemt, dan mag je je reis naar Italië als compleet beschouwen.

Auto huren: internationaal of lokaal

Een auto huren is heel voordelig voor het bezoeken van de eerder genoemde bezienswaardigheden en meer. De auto kan zowel gebruikt worden voor bezienswaardigheden in de stad als rondom de stad. Het makkelijkst is om een auto te huren vanaf het vliegveld. Op vliegveld Malpensa Airport kun je de volgende autoverhuurbedrijven vinden: Avis. Dit zijn allemaal internationale autoverhuurbedrijven die je op veel internationale vliegvelden terug kunt vinden. Vaak zijn er ook mooie deals te vinden, voornamelijk als je tijdig reserveert.

Naast internationale auto bedrijven zijn er ook een groot aantal lokale autoverhuurbedrijven. Deze bedrijven kun je overal in Milaan vinden. Het kan zijn dat je bijvoorbeeld door je hotel wordt afgehaald op de luchthaven en dus naar een autoverhuurbedrijf in de buurt op zoek wilt gaan. Of misschien wil je enkel voor een paar dagen een auto huren, bijvoorbeeld wanneer een aantal daguitstappen op het programma staan. Er zijn vele sites waar je lokale autoverhuurbedrijven kunt vergelijken en reviews kunt lezen.

Auto’s in alle soorten en maten

Voor elke persoonlijkheid is er een auto. Sommige mensen kijken vooral naar hun budget, terwijl anderen het kiezen van een fijne, snelle huurauto ook als een ervaring voor een fijne vakantie beschouwen. De auto’s die aangeboden worden door autoverhuurbedrijven zijn zeer uiteenlopend. Qua modellen maar ook qua prijs. Wil je een zuinige auto en dus besparen op benzinekosten of wil je een diesel. Wanneer je Milaan bezoekt in de zomer kan het ook fijn zijn om te controleren of de auto airconditioning heeft.

Wanneer je een website gebruikt om de verschillende auto’s en autoverhuur bedrijven te vergelijken, kun je veel filters inzetten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een handgeschakelde auto of een automatische. Ook kun je filteren op klantenbeoordeling dat loopt van middelmatig tot uitstekend. Bij sommige bedrijven zijn er speciale aanbiedingen zoals: een gratis extra bestuurder, een gegarandeerd automodel, een gegarandeerd nieuw model (uit het jaar 2018/2019) of een korting. Als je de voorkeur hebt voor een bepaalde leverancier kun je hier vaak ook voor kiezen.

  • Een goedkope of dure auto
  • Een website gebruiken om de perfecte auto te vinden.

Tips voor het huren van een auto

Lokaal een auto huren is vaak goedkoper, maar de taal kan wel een barrière vormen wanneer je goede afspraken wilt maken. Het is altijd aangeraden om voor een verhuurbedrijf met all-inclusive formule te kiezen. Hierbij weet je precies wat je kunt verwachten en zul je niet voor vervelende verassingen komen te staan. Ook is het altijd aangeraden om een creditcard mee te nemen. Veel bedrijven vragen om een creditcard als verzekering. Ook is het aangeraden om een noodnummer mee te nemen.

Je kunt ook beter gaan voor een auto die ruim genoeg is. Kies dus niet voor de kleinste en goedkoopste auto. Wanneer je door het kiezen van een te kleine auto moet overgaan naar een upgrade, kan dit extra veel geld kosten. Een budget auto is misschien goedkoper, maar niet altijd even zuinig. Wanneer dit het geval is, is het aan te raden om een auto met een sterkere motor te kiezen. De motor hoeft hierbij niet steeds tot het uiterste gedreven te worden, wat kan resulteren in zuiniger rijden.